Winter Gardens, Bournemouth

The mixed use redevelopment of this historic music venue will comprise 5,959 sq.m of commercial space, 114 dwellings, 8,764 sq.m of leisure space and a hotel, together with new open air public piazzas.

The scheme includes an exciting new shared space to Exeter Road (pictured), designed by PJA, which contributes to the delivery of the Grand Garden Walk within the town. PJA worked on the concept design of the shared space and was responsible for the detailed VISSIM traffic modelling of the scheme.

The project includes major interventions to Exeter Road which carries around 10,000 vehicles per day, including the removal of traffic signals at the junction of Exeter Road and
Terrace Road.

Redevelopment of the site was previously rejected in 2012 and 2013.  PJA is now working with the detailed design team, to prepare designs suitable for technical approval and subsequent construction.

 

No files available